Anmäl er till Sommarfotbollsskolan 2024 här →
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rotebro IS Fotbollsförening
Fotboll
Välkommen till Rotebros damlag!
Vi är ett härligt gäng i blandade åldrar som tycker om att spela fotboll.

Om du är intresserad av att komma och provträna med oss hör av dig.

Annelie Sandgren, lagledare

annelie.sandgren@telia.com

tel 070-6811550Två lite olika halvlekar...
2024-06-16 19:19
Mycket spring blev det idag, och många fina hörnor som kunde ändrat slutresultatet

Naturgräset idag skilde sig massor från förra helgens plaskande, och det gav helt andra möjligheter till fotbollsspel. Ängby, som efter dagens match leder serien, gjorde en stabil insats och man kan förstå varför de nu ligger 1:a. Vi har svårt att hitta hur vi ska få ihop våra lagdelar så att vi kan stoppa upp Ängbys snabba anfallare och rörliga mittfält. Vi känner ändå att om vi samlar oss och hjälper varandra i pressen, kan vi få ut mer av vårt egna spel som också finns där. Ängby leder med 0-2 mot slutet av första halvlek efter att de säkert förvaltade sina skarpa lägen. Efter ett snyggt långskott av Adde lyckas vi reducera detta resultat och avslutar de första 45 minutrarna med 2-1. I halvlek fylldes pausen med en massa energi och idéer på hur vi skulle sätta upp vårt spel för att komma mer rätt. Snacket gjorde verkligen resultat för andra halvlek står vi upp och kliver fram på ett helt annat sätt än i första. Det gör att även Ängby blir osäkrare och tappar övertaget, vi är mer samlade, pressar vilket gör att vi radar upp chanser till kvittering och det är så nära. Luften går lite ur det spelet när Ängby i slutet på matchen gör 1-3 och sen blir det även 1-4 bara av farten. Bra kämpat tjejer i framförallt den andra grymma halvleken och lite extra kul att vi idag fick sällskap av Sara Sörling som gjorde premiär i laget och Clara D som gjorde comeback. 

Tack tjejer för en mycket spännande vårsäsong och jag tror nog att hösten blir minst lika spännande.

/Annelie :)

Chansartat spel efter åska och hagel
2024-06-09 19:34
Haglad plan, laghälsning och sen match

Den senaste månadens matcher har spelats i tryckande värme, idag omgavs uppvärmningen av åska, hagel och spöregn. Domaren beslöt att skjuta lite på matchstart pga vädret. Naturgräset slukar mycket men idag så bjöd det på rejäla vattenpussar vilket gav båda lagen en rejäl utmaning framförallt i första halvlek. Svårt att spela vårt spel då bollen inte betedde sig som vanligt, vilket gjorde det hela mer chansartat, dock rättvist för det var lika för alla. Första halvlek slutar mållöst och när andra halvlek startar så hämtar jag överdragsjackor till oss på bänken vilket gör att jag missar när Madde gör
1-0. Glädjen blir kortvarig då Rydbo kvitterar kort därefter när bollen tvärnitar så att både Sara i målet och vårt försvar ställs. Tålamod för vi känner att vi är det bättre laget men dagens väder gör att vägen till vinst blir lite krokigare. Vi lyckas hålla humöret uppe och spelet kommer mer och mer igång i och med att planen torkar upp och att vi vänjer oss vid att det händer tokiga saker. Micha gör både 2-1 och 3-1 efter mycket fina uppspel. Laginsatsen toppas med att Sussi i slutet av matchen sätter en frispark i mål. Matchen slutar efter att båda lagen undrar om inte tiden tagit slut men det var bara domarens klocka som tagit slut, så matchen hade nog kunnat fortsätta länge än.

Vi hoppas på lite lagom väder till nästa helg.

/Annelie

Skön seger i skönt väder
2024-06-02 20:47
Vi bjöds på mycket fint spel denna kväll

Erikslunds KF brukar betyda jämt och tufft och kvällens match var inget undantag. Solen sken och det var varmt, "uppvärmningen" innan vi blev insläppta till omklädningen var nog tuffast. När vi väl kommit fram till vilken färg både vi och Erikslunds skulle ha på tröjorna så kunde matchen starta. Madde såg till att vi tog ledningen ungefär hälften in i första halvlek men alldeles strax efter får Erikslund en straff och det var nu utjämnat. Spelet fortsatte med fina kombinationer och vi får en frispark alldeles utanför straffområdet som Sussi placerar perfekt i bortre krysset. Ett skott som räddas av en Erikslundsspelare som precis lyckas nå och få bort bollen med handen. Turligt nog för oss var detta inte målvakten vilket resulterar i inte bara ett rött kort utan även en straff för oss.  Vår egna dundermålvakt Sara F kliver fram och sätter straffen stensäkert i mål. Efter halvleksvilan i skuggan fortsätter vi men värmen och vetskapen om att vi är en mer på planen gör nog att vi omedvetet sänker farten lite. Härligt att vårt fina spel ändå skiner fram då A-K sätter ett av säsongens finaste mål sett från sidan ur en snäv vinkel. Lugnet hinner bara infinna sig för oss på sidan när Erikslund reducerar med ett otagbart skott. Det blir nervöst och inte blir det bättre när Madde och en Erikslundsspelare nickar eller käkar ihop. Det gick nog ganska bra ändå, de får nog troligen bara jobbigt att äta de närmaste dagarna. ;) Skönt då när A-K kör en repris och sätter slutresultatet 2-4 efter ett återigen fint samspel mellan tjejerna. Vi är nöjda med kvällen och det känns extra kul att vinna när vi vet att just dessa matcher är lite av ett derby.

/Annelie

Vilket upphämtning!
2024-05-26 19:57
Taggade tjejer för match på naturgräs, Sara F tillbaka i målet och A-K får spela ute!

Ny söndag och ny match. Vi anländer under eftermiddagen till ett Skinnaråsen som levererar i solskenet, Sollentuna 5:ans andra dag avslutas och vi värmer upp i fotbollspulsen som hänger över området. AIK Solna FK står för dagens motstånd och det blir en match med mycket tufft spel, något som dagens domare Noorwali Wardak skötte mycket bra. Inte bara Sara F var tillbaka i Rotankläderna utan även Paula hade dammat av fotbollsskorna. I första halvlek tar AIK Solna ledningen med 0-2 mycket då vi blir lite utdragna i lagdelarna vilket de utnyttjar. Pausvila i skuggan, tjejerna passar på att peppa varandra och påminna om vad vi gör bra. Det går inte så länge in i halvleken förrän Sussi sätter en frispark välplacerat i mål och reduceringen är ett faktum. Henke stuvar om lite och sätter upp Nora i anfallet. Nora springer, springer och springer (i denna värme) och kvitterar tillslut efter ett fint samspel ända från backlinjen för att via stolpen sätta bollen i mål. Energin som till stor del speglar denna match ökar och nu vill alla in och spela. Så kul att se viljan och kämparglöden trots värmen, det ger resultat.

Tack tjejer! Vi tar med oss massor från matchen in i nästa helg.

/Annelie

Förlust trots bra spel
2024-05-17 22:52
Bollkrig

Sen fredagskväll och bortamatch på Hässelbygårds BP mot just Hässelby, solen sken vilket kändes skönt ända till vi drog nitlotten och A-K fick ha den låga solen i ögonen hela första halvlek (ingen kepa med, brist i lagledningen men vår tidigare målvakt Sara har ju inte velat ha det). Till nästa match ska den med och dessutom myggmedel vi på sidan förde en egen match mot just myggorna och de var fler än oss. Matchreferat var det ju,  första halvlek slutar 0-0, vi spelar bra och det är jämt. Vi borde dock gjort åtminstone ett mål på en av Matildas fantastiska hörnor, vi är lite för snälla i det där allra sista. Det visar sig att just det där allra sista blir något som det faktist tillslut handlar om. Hässelby gör 1-0 ganska tidigt i andra halvlek och då tänds lite extra gnista och Madde sätter kvitteringen bara minuten efter. Spelet fortsätter sen lite som det sett ut hela matchen, Hässelby vill lite mer. Det ger dem utdelning flera gånger då A-K först gör en superräddning, vi tittar på när Hässelby tar returerna och gör både 2:an, 3:an och 4:an. Hässelbys 5-1 kommer efter att vi lyfter upp fler spelare för att bli med offensiva men det gav sen resultat då Rebecka först gör 5-2 på en av Matildas fina hörnor och i slutminuten krigar tjejerna in 5-3 med Clara sist på bollen. Ta med er det tjejer till nästa gång, det där allra sista som gäller både framåt och bakåt, ni kan det! Lägger vi på det till det bra spel och krigandet som ni har i övrigt på planen så blir resultaten roligare och speglar mer matchbilden.

/Annelie

 

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 16/6 17:00
1 - 4  
Sön 9/6 17:00
4 - 1  
Sön 2/6 18:00
2 - 4  
Sön 26/5 17:00
2 - 2  
Fre 17/5 20:00
5 - 3  
Sön 5/5 17:00
1 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Rotebro IS Fotbollsförening, 19/06 18:05 
Rotebro IS Fotbollsförening, 10/06 19:05 
Rotebro IS Fotbollsförening, 10/04 16:03 
Rotebro IS Fotbollsförening, 02/04 12:40 
Rotebro IS Fotbollsförening, 27/03 14:48 
Rotebro IS Fotbollsförening, 25/03 16:07 
 
SPONSORER