Anmäl er till Knatteskolan vinter 2023/2024 här →
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rotebro IS Fotbollsförening
Fotboll
Välkommen till Rotebros damlag!
Vi är ett härligt gäng i blandade åldrar som tycker om att spela fotboll.

Om du är intresserad av att komma och provträna med oss hör av dig.

Annelie Sandgren, lagledare

annelie.sandgren@telia.com

tel 070-6811550Säsongens sista match blev jämn
2023-10-08 20:07
Kallt under uppvärmningen

En solig men kall och blåsig söndagskväll samlades vi för säsongens sista match. Vi avslutar mot Vaxholm som till skillnad mot i våras kom med ett litet äldre lag denna gång. Matchen började lite trevande från vår sida då vi inte riktigt var med från start. Det vi hade pratat om innan glömdes bort och det var lite virrigt här och var på planen. Sakta men säkert hittade vi våra positioner och började rulla runt bollen mer vilket genast visade sig med fler målchanser och ett bra spel inom laget. Första halvlek slutade 0-0 med målchansövertag för oss.

I pausen pratade vi igenom plus och minus under första halvlek och kom ut i andra med ett ännu bättre bollinnehav och bättre press. Vi blev lite lugnare och rullade boll inom laget med påföljd att vi hade bättre kontroll på matchen. Tyvärr så stack Vaxholm upp i en av sina kontringar då vi hamnade på efterkälken då blåste domaren straff. 0-1 med ca 20 min kvar. 5 minuter senare sliter Madde sig loss med boll och avancerar in i straffområdet och sätter bollen i bortre galen. Matchen slutade 1-1 vilket var rättvist i denna krigarmatch. Vi avslutar matchen med en ordentlig målchans i matchens sista spark men tyvärr. Stort tack till alla spelare som krigade och slet ute på planen, till Nora för underhållningen på sidan samt Johanna för medicinsk assistans. Annelie var tvungen att avskaffa i början av andra halvlek för att fira sin egen födelsedag ( grattis). Vera vi önskar dig lycka till med graviditeten och välkommen tillbaka när du kan. Träning på tisdag glöm inte stt svara på kallelsen. Henke 

 

Två olika halvlekar
2023-10-01 21:36
Lagelvan blev 12 idag på Östermalms IP i mörker

Makkabi borta söndagkväll och laget blir klart först i sista sekund tack vare Henkes snabba agerande så får vi en avbytare , Johanna Käck ställer upp och gör en toppeninsats. Vi blir lite överkörda av Makkabi i första halvlek då de får spela sitt spel, är  samspelade och snabba i anfallet vilket gör att halvleksresultatet är 6-0. Vi snackar ihop oss i pausenoch det landar i att vi måste göra vad vi kan och inte bara få jaga. Andra halvlek blir verkligen en annan halvlek vi går in styr och stör deras spel vilket gör att de gör fler misstag och blir mer stressande i situationerna. De får inte göra något spelmål i den här halvleken, ett strulmål ev. självmål och sedan en straff (oklart varför, kanske hands....?) Vera räddar oss från fler mål genom helt fantastiska ingripanden och det är inte annat än rätt att det är hon som får sätta vår straff i slutet av matchen. Lisa sliter helt otroligt över hela planen idag, men hela laget kör in till sista svettdroppen så härligt att se lagandan. Det här med avbytare grusades i början på andra halvlek när Adde sträckte ljumsken men då biter alla andra i och gör jobbet.Bra jobbat idag tjejer och ta med er andra halvlek.

/Annelie :)

6-0 6-0 Vilka tennisiffror
2023-09-24 20:53
Dagens 6-målsskytt

Söndag eftermiddag  på ett soligt skinnaråsen och ett spel som värmde mer än solen idag.

Idag var det 15 riktigt taggade brudar som kom till matchen. Vi pratade om att äga matchen från start och fokusera på vårt spel. Dvs ett snabbt passningsspel längs marken. 

Matchen blåstes igång och vi såg till att ta tag i taktpinnen direkt. Efter 15 minuter så small det till då Madde satte sitt första av totalt 6 mål idag. Hon gjorde 3 till i första halvlek och lyckades göra ett äkta hattrick. Passningsspelet blev bara bättre ju längre matchen led med korta pass, längre pass på ytor mot våra yttermittfältare samt flera smörpass från centrala mittfältet rakt fram genom backlinjen. Jennie och Sofia avslutar målskyttet i första halvlek. 

I pausen trycker vi på att fortsätta fokusera på vårt spel samt att vi hsr mer tid än vad vi ibland trodde i första. Vi går ut och startar andra halvlek som vi avslutade första. Massivt bollinnehav och i takt med att motståndarna blev trötta så öppnades det ännu mer yts åt oss att rulla boll på. Efter 18 min så var det dags igen och i andra halvlek fick vi se Madde görs sina 2 sista mål ,Clara D satte dit 2 samt Linda och Lisa med varsitt. Förutom dessa 12 mål så hade vi ungefär lika många klara målchanser som smet utanför stolparna, sköts rakt på målvakten eller räddades av backar. 

En stor eloge till hela laget för en väl genomförd match. Vera och backlinjen hade en relativt lugn kväll men löste det som behövdes lösas snabbt och effektivt så att inga målchanser uppstod för motståndarna. Centrala mittfältet såg till att vinna sin match på planen och vann boll gång på gång, samt serverade ett grymt varierat passningsspel. 

Vilken laginsats och vilken fröjd att stå på sidan och se hur ni rullade boll idag

Vilken insats och självklar vinst även om siffrorna säger annat
2023-09-16 17:23
Coach för dagen undrar vad som händer... två målvakter i utespelarkläder... men tur att A-K vilar låret i målet

Henke har kämpat hela veckan för att få till en 11:a och fick till en 11,5:a. Tack Clara för att du ställde upp, kunde byta matchställ mot festkläder efter en halvlek och drog på bröllop. Henke som också jobbade missade årets kämparinsats från laget som är bäst när det gäller. Lite snabba rokader innan start, Sara som kommit hem från västkusten för att spela (dock lite skadad i händerna) fick vara utespelare och det var bra då A-Ks framsida lår inte passade för utespel så målvaktssysslan fick bli hennes. Femtonspel med nästan mindre än 11 spelare verkar vara Rotans bästa gren. Utmaningarna för coachandet när Henkes instruktioner inte riktigt kunde följas gjorde att min nervositet inte fick utrymme, men det här laget coachar sig så bra själva. Tjejerna hjälps åt och finns gång på gång där för varandra, men nu till matchen :)

Redan från start så visar vi att vi vill och ska vinna, vi tar ledningen genom Madde en bit in i 1:a halvlek efter fint spel mellan lagdelarna. Det saknades inte chanser och både ribba och stolpe stoppade för fler mål. Sommarvarmt så här i september men tjejerna kämpade i hettan, fyllde på med vatten när tillfälle gavs och sprang glatt vidare. Madde utökade till 0-2 i andra halvlek, även denna gång efter fint spel från flera lagkompisar. Rydbo reducerar till 1-2 men det är bara att köra vidare för vi känner att vi kan mer och ingen i laget lägger ner för att det är jobbigt och varmt. Vi utökar ledningen till 1-3 då Sara får näta återigen efter fint förspel från laget. Det är skönt då Rydbo får sitt 2:a mål godkänt efter en tydlig (tyckte vi på sidan) dubbeloffside. Efter en sån här kämparmatch där hela laget gör sitt allra bästa, spelar bra fotboll trots att de är mycket trötta vill jag verkligen hylla alla både för inställningen och insatsen. Vill ge några exempel från matchen, Madde som finns överallt och med sin teknik och kämparanda gör att vi orkar, Josina som idag vågar kliva fram och visa vad hon kan efter bra stöttning av bl.a. Sussi och sist och minst Rebecka som inte på något sätt låter det stoppa henne utan är överlägset tuffast i närkamperna... Men, det är LAGET som gör det!

Tack tjejer ni är bäst

Nästa match är jag bortrest, så lycka till :)

/Annelie

Inte den bästa fredagskvällen
2023-09-09 09:57

Fredagskväll och bortamatch mot FK Bromma blev ingen lyckad kombination. 

Vi startade matchen så som vi hade pratat om under genomgången. Håll boll på marken och rulla runt den med ett snabbt passningsspel. Detta medförde att den första kvarten tillhörde oss. Sedan följde tyvärr 20 minuter där Bromma tog över tack vare 3 snabba mål på fasta situationer. Slutet av första fick vi lite bättre grepp om spelet igen . I pausen pratade vi om att komma tillbaka i vårt spel på marken istället för att falla in i långa höga bollar på djup såsom Bromma spelar. Det gav resultat och vi höll 0-0 i andra fram till sista 15-20 då det tyvärr trillade in 3 mål till mycket beroende på bl.a huvudskada i moment före där domaren låter spelet fortsätta  i stället för att blåsa. (Hände även vid ett av målen i första)

En stor eloge till alla spelare som håller humöret uppe och ställer upp på för många i ovana positioner då det blev lite stressigt med skador under matchens gång. Nu blickar vi framåt mot träningen på tisdag och match på lördag med förhoppning att alla har hunnit återhämta sig tills dess.

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 8/10 17:00
1 - 1  
Sön 1/10 18:00
8 - 1  
Sön 24/9 17:00
12 - 0  
Lör 16/9 13:00
2 - 3  
Fre 8/9 20:00
7 - 0  
Sön 27/8 20:00
0 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Rotebro IS Fotbollsförening, 21/02 19:46 
Rotebro IS Fotbollsförening, 02/02 16:36 
Rotebro IS Fotbollsförening, 27/01 17:15 
Rotebro IS Fotbollsförening, 06/01 18:19 
Rotebro IS Fotbollsförening, 01/12 12:41 
Rotebro IS Fotbollsförening, 23/11 13:42 
 
SPONSORER