Anmäl er till Sommarfotbollsskolan 2024 här →
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rotebro IS Fotbollsförening
Fotboll
Referat: BK Bussenhus - Rotebro IS FF
Synd.
2024-04-18 09:25

Dr Alban sägs en gång fått frågan av Aftonbladet om vad synd var för honom. Han svarade något i stil med att "synd är när det man vill ska hända inte händer, det är synd." Nationalencyklopedin förklarar synd som "i den kristna traditionen benämning på det som skiljer människan från Gud och som tar sig uttryck i förvända relationer även till medmänniskorna och skapelsen i övrigt." Syndafloden kallas den översvämning som till följd av människornas ondska utplånade allt liv på jorden med undantag av Noa och hans familj och de djurpar som räddades in i arken som Gud sagt till Noa att bygga. Riktigt så synd är det svårt att förklara gårdagens debacle i Rinkeby som, utan då är nog Dr Albans definition mer rättvisande. 

Referat: Rotebro IS FF - Danderyds SK FF
Sami-simsalabim!
2024-04-13 22:27

Förra helgen stod undertecknad och Capitano (Boeing Brehme) och huttrade i Danderyd, bland kämpande snöhögar i en vinter som aldrig tycks vilja släppa taget. Framför våra ögon såg vi ett Danderyd, med fler allsvenska matcher i truppen än vi har division fem-matcher i vår, spela skjortan av Kista och vinna med förkrossande, solklara 5-0. Det var med andra ord ett ödmjukt hemmalag som välkomnade Danderyd vid återkomsten till division fem.

Åh du röda åh du blå - för Rotebro ska våra hjärtan fortsätta slå!
2024-04-08 11:24
April 2024

Så har ännu en vargavinter passerat. I ett norra Stockholm med avsaknad (åtminstone rejäl brist på) av uppvärmda konstgräsplaner fick vi återigen hålla till inne i Sollentunahallen den okristliga tiden 21.30-23.00 på onsdagarna. Därutöver körde vi inomhusfotboll i Väsby en gång i veckan och fram till att matcherna drog igång i februari fick buggarna även jobba på gruppträningspass på Nordic Wellness på lördagarna. Ett välkommet inslag som vi hoppas gjorde oss starkare i både kropp och knopp.


Stockholm Cup inledde försäsongens matcher och å ena sidan visade vi prov på ett ramstarkt försvar där våra insläppta mål i gruppspelet bestod av tre straffmål (två slagna innan match som en följd av att vi nu stod som division fem-lag). Å andra sidan visade vi prov på ett genomgående slarvigt spel vilket gjorde att vi spelade två oavgjorda matcher och i den sista matchen inte vann med tillräckligt många mål för att kvalificera oss för ytterligare spel. Snöpligt men inget att sörja alltför mycket. Vi spelade många olika spelare varav många var nya för det här året. Vi har förärats Ivar Bohlin, Jocke Brodin, Hampus Norrbom, Hamodi Nassar, Martin Noé, André Färnsveden, Nikola Acimovic, Martin Fredling och Samuel Lindblom; samtliga underbara själar som strålar och sprider sin positiva anda på Skinnaråsen. Tyvärr har vi fått tacka och ta farväl till Tim, Adam, Daniel och Christian som valt att ägna kvällarna åt annat än fotboll med Rotebro.

 

Efter förra årets succéartade säsong spelar vi 2024 i Division 5 Norra och vår första match är på lördag mot Danderyd. Ett Danderyd som i sin första match besegrade förra årets division fyra-lag Kista med 5-0 och där tidigare Superettan-spelaren Alfred Sigemo stack ut med fyra gjorda mål i premiären. Utöver honom kan även noteras tidigare Sirius-spelaren Alexander Hedman samt Ardian Rexhepi med meriter från Allsvenskan i Halmstads BK. Det tycks med andra ord bli en rejäl värdemätare i premiären för vår del. Kom och stötta, på lördag med matchstart 15.00.

 

Slår också ett slag för vår förvisso enformiga men samtidigt småputtrigt charmiga Instagram 

Referat: Österåker United BK (7) - Rotebro IS FF (6)
10-3 och 20-4-1
2023-10-29 11:45

Så avslutades till slut den ljuvliga, alldeles underbara, glädje- och ärofyllda, njutbara, minnesvärda och tyvärr för korta fotbollssäsongen 2023 genom en avgörande match om en plats i Stockholm Cups gruppspel. För våra två seniorlag slutade tävlingssäsongens matcher med 20 segrar, 4 oavgjorda och 1 (extremt orättvis) förlust. Motståndet i säsongens sista batalj bestod av Österåker United som slutade femma i sin division 7-serie och det hela skulle således börja med en straff för gästerna.

Referat: Rotebro IS FF (6) - Husby FF (4)
Tut tut - segertåget tuffar på
2023-10-29 11:18
Alex innan han skickar #18 för att köpa korv och spelar fram till 4-2

I onsdagkvällens höststorm gästade Husby FF, som slutade femma i division 4 norra, de senaste veckornas segermaskin på Skinnaråsens konstgräs. Enligt Husbys egna spelare kom de med ett starkt lag, även om tränaren hävdade det motsatta (efter matchen). Det som stod på spel var en plats i Stockholm cups 32-delsfinal. Turneringen är Stockholmsområdets distriktsmästerskap och går till som så att lag från division 2 kan möta lag från division 7 och att laget från den lägre serien får så många straffar som det skiljer i serier. Vinnaren i Stockholm cup går till Svenska cupen - så tändvätskan inför har handlat om att det här är vår väg ut i Europa!

Referat: IFK Vaxholm  - Rotebro IS FF
Beyond tennissiffror för serieseger!
2023-10-08 08:58

Så kom äntligen dagen vi väntat på; möjligheten att knyta ihop seriesäcken och segla bort från en-domarsystemet i division sex. Chansen att ta sig bort från lag som fuskar med avstängda spelare eller som med sin totala enögdhet klagar på andra och missar egna uppenbara problem, bort mot en grönskande tillvaro i division fem-värmen. Det som stod mellan oss och härligheten var en pinande nordanvind och ett Vaxholm som spelade för fortsatt division sex-status.

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Rotebro IS Fotbollsförening, 10/04 16:03 
Rotebro IS Fotbollsförening, 08/04 08:03 
Rotebro IS Fotbollsförening, 02/04 12:40 
Rotebro IS Fotbollsförening, 27/03 14:48 
Rotebro IS Fotbollsförening, 25/03 16:07 
Rotebro IS Fotbollsförening, 22/03 16:15 
 
SPONSORER