Anmäl er till Knatteskolan vinter 2023/2024 här →
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rotebro IS Fotbollsförening
Fotboll
Välkommen till Pojkar 09
Rotebro IS FF - P09

Rotebro IS FF P09 är ett breddlag som fokuserar på att ha roligt och att utvecklas tillsammans inom fotbollen. Vi är i nuläget ca 25 spelare i truppen och har en öppen inställning till nya lagkamrater, och vi välkomnar nya spelare till provträningar med oss. 
 
Träningstiderna under vintern 2024 är tisdagar kl 16.30-17:45 i Norrvikens Fotbollshall och när vädret tillåter tränar vi på Skinnaråsens IP på torsdagar kl 18.30-20.00.  

Säsongen 2024 planerar vi spel i två 11-mannaserier i S:t Eriks-cupen, Div 3 och Div 4. 
 
Kontaktuppgifter till ledarna finns under Kontakt i menyn. 
Våren är här - nu tränar vi på Skinnaråsens IP
2023-04-05 07:51
Tack Sollentuna Fotbollshall för alla vinterträningar

Att få träna på konstgräs i Sollentuna Fotbollshall under vintersäsongen är en fantastisk möjlighet. 


Nu är våren här och därmed tackar vi Sollentuna Fotbollshall för den här vintersäsongen. Från och med nu genomför vi tisdags- och torsdagsträningarna på Skinnaråsens IP.  

Söndagskväll och seriepremiär
2023-04-02 21:15

S:t Eriks-cupen 2023 är nu igång!

Premiärmatchen för P09 spelades en kylig söndagskväll mot Stocksunds IF på Stockhagens IP. 

Att vinden var frisk och temperaturen höll sig kring nollstrecket hindrade inte spelarna från att prestera och kämpa för varandra. Det resulterade i en välförtjänt uddamålsvinst och bra stämning efteråt när spelarna tinade upp i det skönt varma och fräscha omklädningsrummet.   

Härligt att vara igång, nu ser vi fram emot våren och en kul säsong! 

/ Tränarna 

Målrik avslutningshelg i S:t Eriks- cupen
2020-09-27 17:07
Glada miner efter ännu en kul och fartfylld match på Skinnaråsens IP.

I helgen avslutades årets säsong av S;t Eriks- cupen. Det var IFK Vikjsö som stod för motståndet, borta under lördagen och hemma på Skinnaråsen under söndagen.  

Det blev två välspelade och målrika tillställningar där Rotebro var det klart bättre laget i bägge matcherna.

Om ett lag ligger under med fyra mål så får det laget enligt reglerna ta in en extra spelare. Det är toppen, för det brukar jämna ut matchbilden markant. Så även under helgens matcher. Men det stoppade inte Rotebro P09 som verkligen har lagt i en extra växel efter sommaren. Anfallen fortsatte med samma intensitet, även om det var en spelare till att spela sig förbi.  
 

Spelarna kämpar för varje boll och för varandra. Både på träningar och matcher är tempot genomgående på en högre nivå. Samtidigt har passningsspelet utvecklats ytterligare. Det ger resultat och det syns att de verkligen har kul på planen. Även om de oftast är bra trötta efteråt.
    

Alla spelare har utvecklats både tekniskt, mentalt och fysiskt. Samtidigt hittar de varandra ännu lättare och börjar verkligen agera som ett lag. Det är en härlig stämning i laget och det är riktigt roligt att följa deras utveckling som individer, fotbollsspelare och lag.

S:t Eriks- cupen är nu är slut för säsongen och det är långt till våren. Därför planerar vi för ytterligare några träningsmatcher under hösten, så att spelarna får fortsätta att utvecklas och ha roligt i matchtröjan.  

Hälsa och beröm spelarna för deras kämparinsatser och härliga inställning!


/ Tränarna

Imponerande laginsats på Kungsängens IP
2020-05-16 16:31
Trötta och stolta spelare som kämpat hårt på Kunsgängens IP.

Idag spelade P09 bortamatch i S.t Eriks- cupen mot Kungsängens IF. Redan under samlingen vid Rotebro Centrum började spelarna passa en fotboll mellan sig, så det märktes direkt att de var laddade inför matchen.


När domaren blåste igång matchen på Kungsängens IP satte motståndarna hög press direkt. De var snabba, ivriga och först på i princip varje boll. Det tog några minuter men sedan lyckades Rotebro formera laget, få stopp på den initiala pressen och jämna ut matchbilden. Halvvägs in i matchen var det dock Kungsängen som gjorde matchens första mål. Men spelarna lät sig inte nedslås. Tvärtom. De ökade tempot och bara ett par minuter senare kom kvitteringsmålet. Resten av halvleken blev en hård kamp om varje boll. Kungsängen spelade en schysst men fysisk fotboll och när det var dags för pausvila var det gäng trötta men glada spelare som gick mot sidlinjen.


Efter bra snack i pausen var det Rotebro som tog kommandot i den andra halvleken och efter bara några minuter kom ledningsmålet. Därefter blev det allt mer bollinnehav för Rotebro och spel på motståndarnas planhalva. Men motståndarna var riktigt duktiga och mer än en gång gjorde de målfarliga kontringar. Ett samspelat Rotebroförsvar lyckades dock hindra dem och innan halvleken var slut gjorde Rotebro ytterligare ett mål.    


Inför den tredje halvleken visste spelarna att de lyckats ändra matchbilden och att trots att motståndarna spelade bra, var snabba och hade flera individuellt riktigt skickliga spelare så var det Rotebro som presterat bäst som lag. Trötta, lite nervösa men fast bestämda om att fortsätta med det fina passningsspelet och verkligen kämpa för varje boll var det Rotebro som tog kommandot även i den tredje halvleken. Det gav utdelning och fem minuter in i halvleken kom ännu ett mål. Kungsängen reducerade dock kort därefter. Det gav dem ny energi och under några minuter radade de upp målchanser. Rotebro stod dock emot och kämpade sig verkligen till ytterligare ett mål framåt. Därefter hade Rotebro kontroll på matchen och lyckades ta sig igenom motståndarnas försvarslinje och göra ytterligare ett par välförtjänta mål innan domaren blåste av matchen och nöjda Rotebrospelare sträckte armarna i luften.


Det här var en av lagets absolut bästa matcher. Dessutom mot ett riktigt kvalificerat motstånd och i ett stundtals blåsigt, kyligt och regnigt väder. Sammantaget en riktigt imponerande laginsats. Tre spelare tog sig an målvaktsuppgiften, alla spelare kämpade matchen igenom, många långa löpningar både framåt och hemåt, mycket peppande ord till varandra på planen, ett fantastiskt fint passningsspel, många snygga avslut och en härlig stämning. 

 

Stort tack alla för en riktigt kul dag tillsammans med på fotbollsplanen!


/ Tränarna

Årets första hemmamatch för P09
2020-03-08 13:34
Nöjda spelare efter träningsmatch mot Runby IF.

Idag välkomnade vi Runby IF till Skinnaråsens IP för en träningsmatch!


Årets första hemmamatch blev en trevlig tillställning med många mål och en positiv anda.   


Det märktes att spelarna var sugna på matchspel och som oftast mot Runby IF blev det en förhållandevis jämn och välspelad match. Även om det idag var Rotebro som hade mest bollinnehav och gjorde flest mål.


Utöver fint passningsspel visade spelarna upp både kämparinstinkt och ett starkt försvarsspel. Vi fick också se flera tidiga avslut, vilket vi tränat på de senaste veckorna.


Flera av spelarna fick chans att prova att spela på för dem nya eller ovana positioner, vilket är lärorikt och utvecklande på många sätt.


Efter de första halvlekarna med bra tempo och många omställningar började orken ta ut sin rätt mot slutet av matchen. Då är det jobbigare att både springa och tänka vilket bl.a. medför att det blir lite rörigare, att positionerna tappas och passningar inte når fram samtidigt som det blir fler chanser för motståndarna. Nu är det i början på säsongen och flera har haft begränsat med fotbollsträningar under vintermånaderna, men att orka spela en hel match är något vi kommer jobba med under våren.


Idag var det en härlig inställning och det märktes att spelarna var fokuserade. Extra kul att se hur det pratas och peppas bland spelarna på planen.


Tack Runby, spelare, domare och publik för en trevlig förmiddag, nu är utomhussäsongen äntligen igång!  


/ Tränarna

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Rotebro IS Fotbollsförening, 21/02 19:46 
Rotebro IS Fotbollsförening, 02/02 16:36 
Rotebro IS Fotbollsförening, 27/01 17:15 
Rotebro IS Fotbollsförening, 06/01 18:19 
Rotebro IS Fotbollsförening, 01/12 12:41 
Rotebro IS Fotbollsförening, 23/11 13:42 
 
SPONSORER