Anmäl er till Sommarfotbollsskolan 2024 här →
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rotebro IS Fotbollsförening
Fotboll
Rotebro IS FF
3 - 2
Stocksunds IF
Rotebro IS FF3 - 2Stocksunds IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 26 augusti, 15:00
Plats:Skinnaråsens IP 1
Tävling:
Matchnummer: 150007057   Tabell >>
Samling:14:00
Strålande start men onödigt spännande
2023-09-01 17:45

Jag får börja med att be om ursäkt för att de här referaten inte längre dyker upp i tät anslutning till match. Undertecknad spenderar dagarna som föräldraledig tillsammans med en ettåring som hamnar i trans så fort han ser skymten av datorn. Jag gav det ett försök med honom i knät tidigare idag och tänkte att han kunde få plinka lite på knapparna en stund, och det övergår än mitt förstånd hur han lyckades öppna alla dessa rutor och fönster med diverse kortkommandon. Således får burken ligga undangömd till han är upptagen med att förgöra andra tekniska prylar i hemmet och matchreferaten styrs följaktligen till när tid över upptäcks.

I vårens (sommarens) möte med Stocksund stod vi för årets sämsta prestation och var synnerligen passiva och slarviga. Vi pratade inför den här matchen om att våga spela oss igenom deras press (som de straffade oss hårt med på Stockhagen) med kreativitet och fart. Vi pratade också om att ta ytan som bjöds; och efter fem minuter spelade hade vi genom Alex kommit runt på en öde vänsterkant och gjort 2-0 genom först Niklas och därefter Daniel. Stocksund korrigerade, täppte till och vi gick ner oss en aning i efterspelet av en "för enkel" start kombinerat med att Stockan gjorde det svårare för oss. Trots den jämnare matchbilden var det vi som styrde spelet med mycket boll och Stocksund som stack upp i kontringar. Strax innan halvtidsvilan gjorde Nico 3-0 på en andraboll och med ett fint avslut på ett tillslag. 

 

I paus tryckte jag på att oftare spela längre anfall och att fortsätta springa i djupled (där ytan fanns). Jag avslutade genom att peka på tinningarna och bad spelarna fokusera extra nu i början, för att undvika ett baklängesmål i den forcering som förmodligen väntade. sagt och gjort; efter någon minut spelad slarvade vi på mittplan, föll inte av tillräckligt tydligt innan djupledsbollen kom, fick börja jaga spelare, hamnade efter, förlorade dueller och ett vackert avslut senare var det reducerat. Succé-coachingen ett faktum!

 

Därefter spelade vi en fotboll med rekordkorta anfallssekvenser och utan att hota i djupled. Succé-coachingen fortsatte. Vi bytte en del utan att för den sakens skull få tag i Stocksund som gnuggade på utan att skapa några dunderchanser. Dock skulle de, precis som Täby, straffa oss i slutminuterna med en avslutande stund av matchen som därför blev onödigt nervös. Precis som mot Täby red vi ut stormen och kunde gå av plan som vinnare.

 

Alex var matchens gigant, men även Nico, Tobias och Dani förtjänar beröm för sina insatser. På onsdagen, några dagar senare, mötte vi Baloch och om den matchen kan du läsa i ett annat referat. Nu återgår jag till att jaga mitt barn.


<< Tillbaka

 
 
SPONSORER