Anmäl er till Knatteskolan vinter 2023/2024 här →
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rotebro IS Fotbollsförening
Fotboll
Häng med!
Vi är ett glatt gäng som spelat fotboll ihop sedan hösten 2011. Säsongen 2019 spelar vi i div 3 och div 4. 

Under årets säsong har vi engagerat en fotbollsakademi som via arvoderad tränare kommer att hålla i ett antal träningar för att ytterligare utveckla spelarna. Extern målvaktstränare är engagerad föreningsgemensamt.

Vi gör en massa kul saker, vi åker gärna på cuper lagom långt bort för övernattning och kringarrangemang, vi åker på träningsläger, tar en tur i spåret, käkar en pizza ihop, kör Funktionärsjobb, och för precis ett år sedan kom vi tillbaka från det största äventyret hittills; uppstarten 2018 i Santa Susanna i Spanien!

Vi erbjuder en hel del, men med det sagt kräver vi också en del: 
- En hög träningsnärvaro är en förutsättning för utveckling. Är man inte sjuk eller bortrest kommer man på träningen.
- Vi kräver att de som spelar med oss kan ta emot och följa instruktioner,
- Vi kräver uppbackning av er föräldrar vid behov.
- Vi tolererar inte en massa stök på träningar och matcher. 

Interna ledare (föräldrar) håller i träning och lagledning ideellt, och då det kräver en del engagemang, ställer vi också krav på att de vi engagerar oss i respekterar de regler vi har under träningar och matcher.

Välkommen att börja spela med oss!

Hälsar,
Ledarna P06 
Vi får tacka den okände skribenten...
2019-05-06 21:43
Fotbollen och livet i stort i P06 är inte helt straight forward. Det händer mycket i huvudet på och runtomkring de här killarna. Det är turbulent för att i nästa sekund vara kolugnt och kontrollerat, Nedgångar och på gränsen till unison igenomklappning följs av briljanta matcher, och tvärtom. Upp och ner, det är sällan man vet vad som händer längre fram än näsan räcker. Det enda vi som varit med ett tag vet är att de här killarna pallar mer än vad någon nog riktigt förstår, med de förutsättningar vi har. De bara anpassar sig. Sväljer de förluster vi får tugga i oss, lär sig nåt, kopplar om hellre än av, reser sig på nytt och överträffar sig själva.

Förra helgen stod de inför en sån där mer eller mindre omöjlig uppgift mot ett grymt duktigt, välspelande Täbylag, som hälsade på oss på Skinnaråsen med nära nog 20-0 i målskillnad på bara ett par matcher. Kul tänkte vi äldre på sidan, skitkul. Killarna tyckte PÅ RIKTIGT att det skulle bli kul! Dårar. Men jojo, de steppade ut på planen efter vi trollat fram en ersättare (TACK Vahid!) för domaren som inte dök upp, superfokade, och matchade Täbys fina passningsspel i 3*25 minuter, en jämn match men då vi fick in första målet vittrade killarna seger, och då finns det inga som krigar som dom. En grymt bra match fick avsluta helgen och vi fick välförtjänt gå av planen som segrare. 

Dags för tre nya drabbningar den här helgen, och en redan begränsad trupp ströps ytterligare med några frånfall. Kan vi enas om att vi fyller år ungefär runt jul allihopa istället :D? Lördag och Danderyd. Man orkar inte ens titta på motståndarnas resultat från tidigare matcher, det verkar som alla utom vi och någon till har typ 20-0 i målskillnad efter ett par omgångar. Men men. Bara att kliva ut och kliva på. Det är en jämn och spännande match rakt igenom. Den spelas på den större planen och det blir ett annat spel, men killarna behärskar det också efter förra årets prövningar, så det funkar det med. Vi hade ett spelövertag, och kom loss ett flertal gånger efter fina passningssekvenser, killarna spelade som en hel enhet medan Danderyd hade ett par, tre tyngre killar som tydligt skulle göra jobbet. Tyvärr dömdes det en hel del offside när det inte var det, flera frispelningar blåstes av när vi skulle varit en mot en, och lite kackigt med frisparkar som blåstes konsekvent åt andra hållet oavsett nedrivningar som istället efter tiotalet gånger nog borde resulterat i något gult kort. Vi har dessutom en boll inne i slutminutrarna, men den bedömdes som stolpträff då den tog på ett av de förbannade hjulen som var snedställt, och studsade ut. Surt, men oavgjort hade vi nog sett som en liten seger om vi sett det som slutresultat i förhand.

Frej som första match igår söndag. Och något händer. Och det är inte något bra som händer. Frej får efter bara några minuter en kvart på sig att från långt håll pricka in ettan i lugn och ro. Några minuter senare tvåan, på ungefär samma sätt. Där tänker man ju att poletten borde trillat ner, ge dom inte halva dagen på sig att sikta och avlossa, gå dit! Direkt! Men icke, trean kommer den också innan första perioden är slut. Sen fyran och femman i princip identiska med föregångarna i andra. Vid 0-5 har matchen lite grann spårat ur, domaren tappade den tidigt och det blev en rätt ful tillställning med mycket armar och fula knuffar i ryggen. Vi är i det läget tvingade att trycka på framåt så gott det går, och vi lyckas lyfta och jämna ut spelet en del även om killarna blir rätt brutalt nedrivna gång på gång, och då med resultatet att vi öppnar oss ännu mer bakåt, och sexan som spelas in avslutar andra perioden. Suck. Vi spelar av en tredje period mer än jämnt och helt ok, men uppgivet då det rivs, slits, knuffas och sparkas utan åtgärd från pip-hållaren. Det blir ett mål till och vi förlorar med betydligt större siffror än vad skillnaden i spel var. Kommer inte ens ihåg när vi förlorade med 0-7 sist. Och när slutsignalen ljöd, visste vi att vi hade ny match om bara ett par timmar... lösning? Pannben!

Ett par timmar senare var det då dags igår igen. Och då blev killarna genast varse om vad som gällde, nån hade preppat white boarden i omklädningsrummet åt oss, och man kunde ju inte formulerat det bättre själv. Vi påminde dom om den grymma insatsen mot Danderyd, hellre ön att prata om alla galenskaper och orättvisor och vad vi kunde gjort bättre förra matchen och fan och hans moster. Och det hjälpte! Vi är nog fortfarande lite förvånade, men nåt hände för andra gången den här söndagen, och nu var det något bra! Vi vet ännu inte vad och det är av mindre betydelse, men säkert är att killarna spelade en vansinnigt bra sista match mot Djurgården igår kväll. Fina passningar, grymma inlägg från båda kanterna, världsklass på avsluten och inte minst målvaktsspelet där William i de första två perioderna bara stängde. Varierat och inspirerat mot ett välspelande och schysst DIF. Vi får in ledningsmål och 2-0, och då går allt lättare naturligtvis. Vi får göra tre och fyra också inför sista perioden, men då är det ett trött gäng som kliver ut på planen efter nära nog tre hårda drabbningar på två dagar. Konditionen har tagit sig, men det fysiska fula som de två redan spelade matcherna förde med sig, sliter på både kropp och knopp. I slutet av tredje får DIF hål på nollan, sätter ettan och också tätt därefter tvåan. Det blev nerv i matchen och nog var vi ett par som kände att nu är det på håret att vi klarar det här, men det gjorde vi! Eller vi förresten, våra duktiga, kämpande, och fantastiska spelare gjorde det! 4-2 till oss och det var en bra, jämn och spännande match som var en bra avslutning på en hektisk helg.

Tack för underhållning killar, väl mött på veckans träningar!

Ledarna P06
Referat: Djurgårdens IF FF 10 - Rotebro IS FF 2
Spännande och jämnt!
2019-04-27 15:16
Soligt och varmt på Östermalms IP. Beväpnade med vattenhinkar och dextrosol var det dags att ta oss an Djurgården. Och oj vad spännande det skulle bli, vi är alldeles för många som är alldeles för gamla för det här!
Rättvist och välförtjänt
2019-04-14 13:17
Spånga tidigt-ish söndag morgon. 

Det blir den större planen vi spelar på, och det börjar rätt bra. Som så många gånger förut. Så får vi ett snöpligt mål i baken, efter bolltapp på mittplan och snabb spelvändning av motståndare. Som ganska många gånger förut. Vi fortsätter försöka spela vårt spel, och vi kommer mer och mer in i matchen för att efter ett tag ha ett bra spelövertag och grepp. Då åker vi på ett till baklängesmål. På ungefär samma sätt som i första versionen rinner en snabb motståndarforward rakt igenom, och gör tyvärr inget misstag. Vi ligger under lite oförtjänt efter första 25-an med 2-0. 

Andra perioden rullar vi på, passningsspel och löpvilja efter ett ganska långt vinteruppehåll är riktigt imponerande. Båda kanterna fungerar, det vi saknar är snacket, det är helt tyst på planen! Det är ett fysiskt starkt motstånd, så många gånger kommer de ur närkamper och ihopsparkningar med bollen i sin ägo, men vi kommer i den här perioden till rätta med positionerna så vi tappar inte bollen lika ofta, och geisten är det som vanligt inget fel på. Vi reducerar vackert på en hörna som via bakre stolpen skruvas in i mål. Vi har ett par chanser att kvittera, men inför tredje perioden ligger vi fortfarande under med 2-1.

I tredje 25-an tar vi över helt. Killarna rullar runt, och vi spelar 90% på Spångas planhalva. Vi skapar en hel rad skarpa lägen, men bolluslingen går i stolpe eller ribba de gånger den duktiga Spånga-keepern inte fantomräddar. Det började kännas som en dag när livet inte skulle kännas rättvist... men då lyckas vi efter några kvicka väggar spela oss fram till läget vi behöver, och även om den räddas ett par gånger och studsar i Spångas målområde, krigar killarna föredömligt och fullkomligt trycker in bollen i mål när den landar framför fötterna på en av oss. Kvitterat. Spännande avslutning, precis så jämnt man vill att det ska vara. Ett par minuter från slutsignal kliver så fru Fortuna äntligen över på vår sida. Bollen dunkas in via stolproten efter otaliga chanser. 2-3 som också blir slutresultat! Grymt jobbat alla!

Vi samlar ihop oss. Summerar det hela som ett bra jobb, med rättvist och välförtjänt resultat av det fina passningsspel de visade upp idag.

Riktigt roligt att vara igång igen. Ännu roligare att se att killarna trots ett par förändringar i truppen och lite allmän ringrostighet redan spelar så bra så tidigt på säsongen. Det blir den bästa säsongen hittills, det känns i hela kroppen!

Välkomna på träningen i morgon, glöm inte att svara på kallelse, och försök inte smita från löprundan genom att glömma joggingskor.

Ledarna P06
Premiärhelg
2019-04-07 21:46
Premiärhelg i Sanktan, ny storlek på spelplan, ny speltid. Nya förutsättningar, och framför allt nya möjligheter! Tillskott i tränarkassan i och med att Patrik klivit in, det är vi väldigt glada för! Ett par nya spelare som tillkommit och redan bidrar till både spel och stämning, på och utanför planen. Välkomna! Dessutom extern tränare på väg in om nån vecka, men i väntan på det drog Sanktan igång i helgen, överraskande tidigt, så bara att kavla upp ärmarna.

Stocksund på andra planhalvan i lördags. Svårare match än förväntat då de haft många återbud och behövt kalla in spelare från andra nivåer. Att vi dessutom rapporterat bränner en del chanser är ju ingen hjälp på traven, det får vi helt enkelt lägga av med, så trots ett stundtals bra spel och över lag en ok match förlorar vi med 1-5. Surt. Som eff.

SFK på tur idag. Alltid tuffa matcher. Men fokuserad uppvärmning, en tagg som höll i sig när matchen blåstes igång. 0-0 efter första två perioderna, och trots att tröttheten i och med den längre speltiden gjorde sig påmind spelade killarna bra, passningarna satt och krigarhjärtat slog som vanligt på rätt ställe. SFK smäller in 1-0 på en frispark, och vi på håll satt på nålar och inväntade rapporter. Jubel och klang när kvitteringen, snyggt in-nickad på en hörna, kom. Och någon minut senare tar vi ledningen! Den höll killarna i förtjänstfullt ända till slutsignal, så i premiären i den här serien fick de kliva av som välförtjänta segrare. Grymt! Så bra ni är när ni vågar!

Nya träningstider från den här veckan, så vi ses redan i morgon måndag. Håll koll på den uppdaterade kalendern. Glöm inte heller att svara på förfrågan om cup i sommar nu direkt så underlättar ni prioriteringarna i ledare-livet :).

Bra jobbat bästa gänget, nu kör vi!

Ledarna P06Referat: Rotebro IS Fotbollsförening - Vällingby AIK
Kul med ny motståndare
2019-04-01 11:13
Inomhus i hallen med nya planmått och 2*25 minuters speltid.

Det är som det alltid är; knökigt och bökigt inför, från två avbytare till en efter diverse sjukdomar och skador, men det blir bättre om någon vecka när innebandysäsongen klingat av och vi kommit igång ordentligt med utomhusträningarna. Omkullkastad masterplan och laguppställning fem minuter innan avspark. Vällingby i div 3 nivå, spelskickliga och individuellt tekniska. Grymt bra mittback, i klass med de vi hade den här matchen. Fantastisk insats av Hugo som vikarierande mittback så Pontus fick kliva upp. Målet med den här övningen var att våga kliva på, alla i princip på nya positioner så allt att vinna. Inget skönspel men killarna gjorde just det; vågade kliva på och bevisade för sig själva att de hinner hem efter hög press på den mindre planen, och med lite mer sådant bör vi vinna boll högre upp i banan, få med fler än en ynka ensam forward i pressen och avsluten -> vi måste få igång avsluten och målandet.

Vällingby fick en kvart på sig att sikta och näta den första i krysset. Riktigt snyggt men alldeles för passivt stannar vi två meter från målskytten och står kvar där istället för att gå på. Där ska han inte få avsluta i lugn och ro! På en retur gör de sedan också 0-2, men en skadad William i mål gjorde oavsett en strålande insats. Over all en jämn tillställning, och vi lämnar ändå hallen rätt nöjda med krigarinsatsen och modet att kliva på som uppnått mål för kvällen. Kunde gått hur som helst, känns inte som en övermäktig uppgift framöver.
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Rotebro IS Fotbollsförening, 21/02 19:46 
Rotebro IS Fotbollsförening, 02/02 16:36 
Rotebro IS Fotbollsförening, 27/01 17:15 
Rotebro IS Fotbollsförening, 06/01 18:19 
Rotebro IS Fotbollsförening, 01/12 12:41 
Rotebro IS Fotbollsförening, 23/11 13:42 
 
SPONSORER