Anmäl er till Sommarfotbollsskolan 2024 här →
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rotebro IS Fotbollsförening
Fotboll
BK Bussenhus
3 - 2
Rotebro IS FF
BK Bussenhus3 - 2Rotebro IS FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 17 april, 20:00
Plats:Knutby BP 1
Tävling:
Matchnummer: 150004013
Samling:18:45
Referat: BK Bussenhus - Rotebro IS FF
Synd.
2024-04-18 09:25

Dr Alban sägs en gång fått frågan av Aftonbladet om vad synd var för honom. Han svarade något i stil med att "synd är när det man vill ska hända inte händer, det är synd." Nationalencyklopedin förklarar synd som "i den kristna traditionen benämning på det som skiljer människan från Gud och som tar sig uttryck i förvända relationer även till medmänniskorna och skapelsen i övrigt." Syndafloden kallas den översvämning som till följd av människornas ondska utplånade allt liv på jorden med undantag av Noa och hans familj och de djurpar som räddades in i arken som Gud sagt till Noa att bygga. Riktigt så synd är det svårt att förklara gårdagens debacle i Rinkeby som, utan då är nog Dr Albans definition mer rättvisande. 

Einstein påstås (det finns ingen ork för fullständig källkritik) ha formulerat sig som att "idioti är att göra likadant gång på gång, och förvänta sig olika resultat". Utifrån Dr Alban och Einstein var det både synd och idioti i hur vi tog oss an matchen igår. Efter att ha hamnat i 0-2-underläge efter den första halvleken reducerade vi relativt tidigt i andra, kände hopp om att kanske lösa det trots allt, släppte snöpligt in 1-3, lyckades få in 2-3 och skapade trots allt lite nerv på slutet. Bussenhus förtjänade dock segern utifrån att vi över 90 minuter inte alls presterade tillräckligt bra.

 

Bussenhus hanterade planen (den stenhårda golvmattan) och bollarna (de mjuka, lite studsiga) klart bättre än oss (nej jag är inte bitter eller en dålig förlorare). De spelade smart matchen igenom; när vi var tveksamma i vår press spelade de igenom i de ytor som uppstod och när vi klev högt slog de längre på snabba spelare. Vi hade pratat om att försöka göra något liknande men tog alldeles för sent tag i det och hade efter slarv och misstag gett oss en lite för brant uppförsbacke. Misstagen, både tekniska och beslutsfattande, var genomgående i matchen ett problem och därför känns det poänglöst att peka ut de i samband med målen som avgörande. Slarvas det så mycket som det gjorde så kommer något av alla slarv rendera farligheter till slut.

 

Niklas och Samuel förtjänar beröm för sina insatser som stack ut. Niklas behärskade studsbollen och dörrmattan som om han vore uppväxt på den och Samuel borde vi satt i spel ännu mer med tanke på det övertag han hade på sin ytterback till följd av hans teknik och snabbhet.

 

Avslutningsvis vill jag efter två matcher lyfta fram domarnas positiva insatser hittills. Vi hoppades på att tre-domarsystemet skulle bli en positiv förändring främst gällande offsideavblåsningarna men kvalitetsskillnaden vi hittills upplevt har varit stor gentemot tidigare år. Låt oss hoppas att vi höjer oss och att domarna fortsätter på sin nivå.

 

På söndag 14.00 spelar reservlaget sin första seriematch för säsongen när vi tar oss till Åkersberga för match mot Roslags-Kulla. Nästa match för A-laget är mot Kista nästa lördag, hemma på Skinnaråsen 15.00.

Forza Rotan!


<< Tillbaka

 
 
SPONSORER